Itzi  

Til agilityresultater

Itzi er en Belgisk Fårehund av typen Tervueren, født i mars 2001.

Hennes fulle navn er Ulvemors Ivrige Itzi - og hun lever virkelig opp til det. Fram til Itzi var 9 uker bodde hun hos Eirin og Yngve Sommer i nærheten av Tønsberg, men en vakker dag i mai 2001 ble hun hentet hjem til Trondheim. Også de 2 andre valpene i kullet har navn med fart i: Snurre Sprett  og Raske Rossi.

Vi trener agility i Nidaros Brukshundklubb. Hun konkurrerer i klasse 2 både i agility og hopp. Itzi er en fantastisk hund å arbeide med. Hun elsker å trene og har pågangsmot til tusen. De første årene hadde hun ikke alltid tid til å vente på meg, spesielt på feltene og når jeg var for sen med kommandoer kunne hun godt ta styringa selv… Hun har etter hvert forstått at jeg også skal være med, men er jeg for sen i kommandoen kan hun fremdeles stikke av gårde den veien hun bare vet vi skal ;-)

Sommeren 2008 ble det funnet en forkalkning i ryggen hennes og hun er sykemeldt inntil videre.

Vi trener også litt lydighet, noen søksøvelser for variasjonen sin del og litt triks og tull. Kanskje starter vi i lydighets-konkurranse nå når vi ikke kan trene så mye agility...

I 2005 og 2006 var Itzi og jeg så heldige å bli med på rekrutt prosjektet som er knyttet til landslaget i agility. En kjempefin erfaring å ta med seg.

Flere bilder av Itzi